torsdag den 6. juni 2013

Evaluering med spillet Jeopardy


Spil kan være en god måde at evaluere på. Spillet kan spilles før et undervisningsforløb og gentages efter et forløb. Samtidig er der i spil et naturligt konkurrencemoment, som mange elever godt kan lide. Spillet Jeopardy er sjovt fordi man her får svaret og skal finde spørgsmålet.

På hjemmesiden https://jeopardylabs.com/ kan man bygge sine egne jeopardy-spil. Det er let og kræver ingen tilmelding.

Start med at trykke på "Start building". Du bliver så bedt om at give dit spil et password. Dette skal bruges hvis du senere ønsker at redigere i spillet. Efter du har trykket på "Start building" vil du se denne side:


På denne side skal du give dit spil en titel, du skal finde overskrifter på 5 kategorier og du skal finde på 25 svar og spørgsmål. Når du trykker på et af tallene fra 100 - 500 får du dette skærmbilled:


Her er der to felter: det øverste til svar og det nederste til spørgsmål. Husk at Jepoardy er et spil hvor man får svaret og skal finde spørgsmålet.
Man kan uden problemer opbygge spillet på traditionel vis med spørgsmål/svar, så skal man bare huske at spørsmålet skal stå i øverste felt.

Efter at have udfyldt alle felter trykker man på "save" og man få nu to link man skal gemme.
Et link til selve spillet og et link til hvis man senere ønsker at redigere spillet.

Når man skal spille spillet starter man med at vælge antallet af hold. Det kan med fordel spilles på Smartboard. Husk at trykke F11 for at spille på stor skærm.

Jeg har lavet et jeopardyspil om lande i norden. Svar og spørgsmål er lavet efter bøgerne "de små fagbørger", som jeg synes er gode fagbøg at bruge i natur/teknik-undervisningen.

Du kan prøve spillet ved at trykke her: Lande i norden

Hvis man ikke har mod på selv at kaste sig ud i at lave et jeopardy-spil selv, kan man også Browse sig til spil andre har lavet. Istedet for at vælge "start building" vælger man istedet "start Browsing". Øverst er der et søgefelt hvor man kan skrive emneord. Der findes mange spil på dansk. En søgning på "naturfag" giver ca. 41 hits.

God fornøjelse og spillelyst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar