tirsdag den 31. december 2013

Webquest

Jeg har længe ønsket at afprøve brugen af  Webquest i natur/teknik undervisningen.

For dem som ikke kender til metoden Webquest, så er det en undervisningsform, som udelukkende foregår på en computer. Eleverne får tildelt en rolle, et mål og nogle ressourcer, som de arbejder ud fra. Selve opgaveløsningen kan skal også foregå på en computer.

Jeg har brugt den web-2 baseret side www.skoleblogs.dk , hvor jeg oprettede en blog med selve opgaveformuleringen bestående af roller, mål og ressourcer. Fra denne blog kunne eleverne nu arbejde  med opgaven og de kunne skrive deres indlæg på bloggen. På den måde blev det hele samlet et sted og alle kunne følge med i de forskellige gruppers arbejde.

Her er et link til min webquest om rummet inspireret af en lignende webquest som jeg fandt på nettet.

http://rumwebquest.skoleblogs.dk/ (kræver Uni-login)

Metoden kræver at eleverne er fortrolige med brugen af computere i undervisningen, da der ellers vil gå for meget til fra natur/teknik med at undervise i brugen af computere.
Siden www.skoleblogs.dk er forholdsvis let at bruge, men eleverne skal selvfølgelig have en introduktion i hvordan de skriver deres indlæg og lægger dem ud på bloggen. På www.skoleblogs.dk er der nogle gode vejlednings-videoer som viser hele processen fra oprettelse af blog til udgivelse.

Fordelen ved at bruge skoleblogs.dk er at det er et lukket system hvor eleverne logger sig på med Uni-login og læreren opretter eleverne som bruger og evt. invitere kollegaer og forældre til at følge bloggen.

Der findes lignende sider på nettet som kan det samme, så det er e god ide at vælge det væærktøj som man som lærer og elev er fortrolig med.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar